TYLOR & THE TRAIN ROBBERS – BEST OF THE WORST KIND

Tylor Ketchum is de leadzanger en songschrijver van de nummers die op de platen van de Amerikaanse formatie ‘Tylor & The Train Robbers’ uit Boise, Idaho te horen zijn. Deze folk- en countryformatie debuteerde in 2017 op plaat met het album “Gravel” en ze hebben nu voor een uitstekende opvolger gezorgd met het twaalf nieuwe songs tellende album “Best Of The Worst Kind”.

Tylor Ketchum blijkt een afstammeling te zijn van Tom ‘Black Jack’ Ketchum, een criminele cowboy en outlaw die in 1901 op 37-jarige leeftijd in New Mexico werd geëxecuteerd door ophanging nadat hij een moord en een treinroof had gepleegd (vandaar dus de groepsnaam ‘The Train Robbers’). Diens indrukwekkende en tragische levensverhaal wordt hier verteld in het nummer “The Ballad Of Black Jack Ketchum” (zie video).

‘The Train Robbers’ anno 2019 zijn naast singer-songwriter Tylor Ketchum zijn jongere broer en bassist Jason Bushman, leadgitarist Johnny ‘Shoes’ Pisano en drummer Flip Perkins. Andere instrumentale bijdragen aan de songs op “Best Of The Worst Kind” zijn afkomstig van Brian Davies op pedal steel in drie nummers en van cellisten Melissa Wilson en Bernie Reilly bij het albumafsluitende nummer “Place Like This”. Backup vocals en duetzangwerk in de songs “Good At Bad News” en “Few & Far Between” wordt verzorgd door Jennifer Pisano, de verloofde en toekomstige echtgenote van Tylor Ketchum en tevens de dochter van ‘Train Robbers’-gitarist Johnny Pisano.

Voor de release van de eerste single uit dit nieuwe album werd geopteerd voor het rocknummer “Hide Your Goat”, maar voor de openingstrack moeten we eerst luisteren naar de klassieke countryballad “Lost & Lonely Miles”. De verhalende songteksten zijn overduidelijk van het grootste belang voor Tylor Ketchum en dat kunnen we op deze plaat zelf vaststellen in nummers als “Before It’s Too Late”, “Storyteller”, “Pave Your Way” en “Place Like This”.

De muziek van ‘Tylor & The Train Robbers’ wordt in de Amerikaanse vakpers wel eens vergeleken met werk van o.a. ‘Drive-By Truckers’, ‘Tom Petty & The Heartbreakers’ en ‘Turnpike Troubadours’, maar ook met de sound van Steve Earle, o.a. in het sentimentele nummer “Before It’s Too Late”. Dat zijn vergelijkingen die wij helemaal kunnen onderschrijven, maar we vertellen er even graag bij dat deze groep vooral zijn eigen geluid en zijn eigen muziekstijl heeft weten te creëren. Er zijn klassieke countryrockers in “Lost & Lonely Miles” en “Good At Bad News” en heel mooi gitaarwerk van Johnny Pisano in het aan Guy Clark herinnerende nummer “Still Getting High”. Onze conclusie: leuk plaatje!

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video